Motivatie

Uiensoep.... Heerlijk! Vooral met zo'n lekker gegratineerd laagje kaas erop. Voor mij de absolute nummer één, gevolgd door pompoen -en groentesoep. Waar ik stukken minder blij van word is 'Plastic soep'. Dat er enorme hoeveelheden plastic en ander afval (naar schatting gaat het om een gebied ter grootte van 34 keer Nederland!) in onze oceanen drijft, maakt me erg verontrust.Vooral gezien het feit dat er elke dag nog steeds meer bij komt.

Zeer geschrokken van deze hoeveelheden en de desastreuze gevolgen daarvan, ben ik begonnen om andere keuzes te maken. Alle plastic zakjes zijn verdwenen en vervangen voor (keer op keer te gebruiken) katoenen netjes en tassen. Boodschappen bij de grote supermarktketens doe ik nog maar zelden; tegenwoordig koop ik vrijwel alles op de markt en/of bij de natuurvoedingswinkel. In mijn eigen meegenomen weckpotjes; gehaakte netjes en katoenen zakken gaat alles prima én zonder plastic verpakkingen mee naar huis.

In mijn speurtocht naar nieuwe mogelijkheden/manieren om plastic te reduceren, hoop ik anderen te inspireren en motiveren. Plastic reduceren is dé stap vooruit naar een gezondere, schonere toekomst. Laten we daar met z'n allen ons best voor doen!

Oukje de Kwaasteniet
doemijmaaruiensoep@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten