What a Waste!

Elke keer als ik iets lees of zie over de enorme hoeveelheid plastic (zwerf) afval wat wij met z'n allen produceren, duizelt het me. Keer op keer! Vaak lopen de cijfers niet in de honderden, duizenden of miljoenen. Nee, als het gaat om de maateenheid van plastic afval, gaat het al gauw om miljarden! Weliswaar op jaarbasis en wereldwijd gezien, maar toch.... MILJARDEN!!! What a waste! Oftewel: wat een enorme hoeveelheid afval!

Dat we vervolgens het merendeel van al dat afval verbranden, op de afvalberg gooien of (nog véél erger) in de zee, is niet alleen vreselijk, maar ook enorm zonde. In plaats van het plastic te recyclen of te (her)gebruiken, putten we schijnbaar liever de aarde nog verder uit en maken we gewoon weer nieuwe plastic producten. Terwijl de grondstoffen hiervoor al ín het afval zitten en steeds minder in onze aarde. What a Waste! Wat ontzettend zonde!

Sinds begin dit jaar maak ik van mijn geraapt plastic zwerfafval 'What a Waste Werkstukken'. Om zo te laten zien dat afval waarde heeft. Dat het de absolute potentie heeft om er weer iets anders/moois van te maken. En dat we er dus zuinig, met zorg en met respect mee om moeten gaan. Inmiddels breidt de collectie zich al aardig uit. Hoewel ik er persoonlijk graag naar kijk, zie ik nóg liever dat statiegeld zo snel mogelijk wordt uitgebreid en dat er véél minder nieuw plastic wordt geproduceerd.

 
What a Waste!Titel: Eat this!

Geraapt materiaal: 
Lege kauwgomverpakkingen en PET flesjes

Formaat: 50 x 50 cm

Meer info vind je hier.

Titel: Water

Geraapt materiaal: 
Stuk drijfhout van het strand en plastic (water)flesjes van straat

Formaat: 55 x 40 cm
Meer info vind je hier.


Titel: Fifty-Fifty

Materiaal: 
Van straat geraapte en geshedderde plastic flesjes op MDF

Formaat:
Twee panelen van 50 x 50 cm

Meer info vind je hier.


http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2018/02/zero-waste.html

Titel: Zero Waste

Materiaal:
Geraapte knetterballen en MDF

Meer info vind je hier


Titel: Door de bomen

 Materiaal:
Van straat geraapte en geshredderde PET flesjes op MDF

 Meer info: vind je hierGeen opmerkingen:

Een reactie posten