dinsdag 21 januari 2014

Blije (raap)ochtend !Ik ben blij! Ondanks de kou, nattigheid en wat wat last van mijn rug en kramp in m'n 'knijp'hand, voel ik me toch heel blij! Want hoe fijn om iemand te ontmoeten met zo'n positieve energie en wat voelt het goed om samen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen!

Vanochtend met Angeniet Kam van 'Raap eens wat op' op het stationsplein in Haarlem aan de slag gegaan. Binnen 5 minuten was de eerste vuilniszak al vol. Met de professionele grijper en vuilniszak-ring maakte dat het rapen (vooral tussen de fietsen) snel en gemakkelijk ging. Fijn dat Angeniet dat allemaal bij zich had!


Met mijn focus op de (grote) plastic zakjes en Angeniet haar secure raapwerk hebben we heel wat weg kunnen halen. Plastic zakken, fietslampjes (vaak mét batterij en dus gewoon nog werkend...), blikjes, rietjes, natte kranten, flesjes en nog veel meer verdween gestaag in onze vuilniszakken.


Na twee uurtjes rapen en vijf volle vuilniszakken kan het plein absoluut nog heel wat meer opschoonuurtjes gebruiken, maar een begin is gemaakt en we konden hier en daar al echt een verschil zien.


Dank Angeniet voor de fijne, goede ochtend! Een volgende keer doe ik graag weer mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten