zondag 24 augustus 2014

Trash Bucket Challenge!

Toen ik het filmpje 'Trash Bucket Challenge' van de week op Facebook plaatste, reageerde Angeniet van 'Raap eens wat op' daar zeer accuraat op. Ze maakte meteen een evenement aan om ook een dergelijke uitdaging aan te gaan. Enthousiast over haar goede initiatief stond ik zodoende vanmorgen samen met Angeniet, Marnie, Francien en Inge op het Bloemendaalse strand. Gewapend met handschoenen, grijper en de grootste 'bucket' die ik thuis kon vinden. Waar in het begin de lucht er nog zeer dreigend uitzag (tijdens de fietstocht kregen we al een klein buitje over ons heen) klaarde het al snel op en werd het prachtig (raap)weer.


Om van Bloomingdale naar Parnassia te lopen deden we zo'n 3 uur.  Een dergelijk afstand (± 2 km) is natuurlijk veel sneller te overbruggen, maar als je dat rapend doet dan ben je wel even bezig. Vooral in de vloedlijn was erg veel (plastic) afval te vinden. Dopjes, rietjes, bakjes, plastic zakken, loom bandjes, (kapotte) flesjes, maar vooral héél veel overblijfselen van ballonnen. Ik ben echt geschrokken van de hoeveelheid resten latex (compleet met lintjes en plastic tuutjes) verstrengeld in het zeewier. Dat het er zoveel zouden zijn, had ik niet verwacht...


Slechts een hele kleine selectie :-(
Met zijn vijfen hebben wij zo'n 20 volle emmers afval van het strand geraapt. En daarnaast nog enige kratjes en kluwen touw. De gevonden 37 blikjes hebben we apart gehouden; die breng ik binnenkort naar de ijzerboer voor 'Serious Request'.

Dank, Angeniet, Marnie, Francien en Inge! Naast het feit dat we het stukje strand weer wat schoner hebben achtergelaten, was het ook nog eens een hele gezellige ochtend!

Angeniet (van 'raap eens wat op') met een gevonden 'mini-trash-bucket'


Francien in actie.
Daar gaat weer een emmer van Marnie.
En ook Inge is goed bezig!

2 van de 20 geraapte Trash-Buckets.
Ook op het strand vind je statiegeld.
Iemand?
Verloren liefde...
Echte liefde!
Weer een emmer vol.
Op de hoogte blijven van mijn plastic ervaringen en besparingen? 
Volg me dan op Facebook!

1 opmerking: