maandag 13 juni 2016

Gratis patroon: Duurzaam (fruit/groente) netje!

Helaas!

Hoe spijtig ik het zelf ook vind, ik heb toch besloten om het nieuwe 'punnik' patroon voor het (fruit/groente) netje van mijn blog te verwijderen.

Dit naar aanleiding omdat ik er achter ben gekomen dat dit nieuwe netje een vervelend euvel vertoont. Het blijkt namelijk dat, door de steeltjes van bijv. appels en peren, er bij het vullen en/of legen van het netje haakjes kunnen ontstaan, die (vooral als ze groot zijn) lastig zijn terug te trekken en daardoor voor grotere, onregelmatige gaten kunnen zorgen. Ondanks dat het netje dan nog steeds te gebruiken is (vooral als je er 'gladde' producten in doet), weet ik niet hoe dit op lange termijn (en na meer eventuele haakjes-gaten) zal zijn.

Na het doorgeven van dit euvel, kreeg ik op Facebook een aantal verzoekjes om het patroon t├│ch te laten staan, maar helaas voelt dat voor mij niet helemaal goed. Als ik iets bedenk en met jullie deel, wil ik daar graag volledig achter kunnen staan. Bij het punnik netje is dit dus helaas niet helemaal het geval en voel ik mij genoodzaakt om het te verwijderen. Sorry!

Maar... voor iedereen die het netje toch graag wil proberen, heb ik het patroon als pdf-bestand bewaard. Mocht je deze willen ontvangen, stuur me dan een mailtje naar: doemijmaaruiensoep@gmail.com

En als je enige ervaring hebt in haken, dan is er altijd nog mijn gratis haakpatroon voor het (fruit/groente) netje. Weliswaar iets lastiger om te maken, maar geheel zonder 'haakjes euvel'. Hier sta ik dan ook voor de volle 100% achter en gebruik ze zelf al tijden naar volle tevredenheid! 

Nogmaals excuses voor het ongemak!

Oukje.

15 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend goed bedacht en uitgelegd Oukje. Prima

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat slim, ge hebt gewoon een heel groot punnik klosje gemaakt.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petje af wat een goed idee en een hele duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Tiny. En mocht je 'm gaan maken; veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Jammer dat je het nut hier niet van in kan zien. En dat je zo negatief moet reageren. Als je het niets vindt; prima. Maar op deze manier je feedback geven lijkt mij persoonlijk niet echt nodig.

   Verwijderen
 6. Door dit gezeik hebben straks weer zoveel mensen geen inkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat grappig! Maar ik heb een tip waarmee het netje nog makkelijker te maken is.Veel handwerkers hebben een breiring in huis (evt. Te koop bij de Zeeman). Hiermee gaat het natuurlijk ook uitstekend!!
  Het wikkelen gaat makkelijker en het overhalen ook, omdat de staafjes een uitholling hebben. Er zit ook een haakje bij, waarmee het overhalen heel makkelijk gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke, dank voor je tip. Ik ben me daar bewust van, maar vind persoonlijk het gebruik van een leeg wijndoosje met wat sateprikkers een mooie vorm van recyclen ;-). Niettemin kun je inderdaad het netje ook prima op een breiring maken.

   Verwijderen
 8. Leuk bedacht! Toch denk ik dat haken bij mij sneller gaat :)) Maar als je dat niet kunt, voila!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk als je het netje wilt haken. Het gratis patroon vind je hier: http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2015/01/gratis-haakpatroon-superlicht-fruitnetje.html En mocht je deze andere 'punnik' techniek misschien toch ook eens een keertje willen proberen; heel veel plezier en succes!

   Verwijderen
 9. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle ge├»nteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
  Phone #: +12542420879

  BeantwoordenVerwijderen