dinsdag 9 juni 2020

Little did I know...

Ik maakte dit object nog v贸贸r de Corona Crisis uitbrak. Van 150 van straat geraapte Red Bull zwerfblikjes. Waarbij ik elk blikje schoonmaakte, open knipte en omtoverde tot een zilveren veer. Met nietjes werden alle veren een vleugel. En na heel veel rapen, wassen, knippen en 'toveren' had ik er twee.

Het object zat al tijden in mijn hoofd. In eerste instantie vanwege de (oude) pay-off van het drankje 'Red Bull geeft je vleugels'. Dan krijg je ze ook, dacht ik ;-). Maar gaandeweg wijzigde dat gevoel. Door het ritmisch bezig te zijn met elk afzonderlijke veer en toe te werken naar de vleugels, hoopte ik dat ik een toenmalige aanwezige onrust los te kunnen laten. Maar toen kwam de Corona Crisis. En werd de hele wereld even helemaal anders.

Vandaag ben ik, sinds maanden, weer op mijn atelier geweest. Eventjes. Om mijn vleugels op te hangen. In de hoop dat we langzaam weer een beetje uit dit diepe, diepe dal kunnen komen en dat we ons over een tijdje weer wat meer 'vrij' kunnen voelen. Ik wens iedereen heel veel sterkte, kracht en liefde!
Vrij

Materiaal:  150 geraapte RedBull blikjes - Nietjes
Formaat: ± 80 x 40 cm
6 opmerkingen:

 1. Echt heel mooi en n prachtige tekst! Beeldschoon vleugels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi Oukje! Zeker ook je tekst. Ik heb bewondering voor wat je doet en hoe je het doet. Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent en blijft n engel. Prachtig kunstwerk. Mooi doel en motto. Dat jouw vleugels je ook zo mogen beschermen en je de kracht geven die zo nodig is in ons bos dat soms wel n oerwoud lijkt. Sterkte Oukje. Je bent n topper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Lieve Veronique! Hoop dat alles goed met jullie gaat. Dikke kus!

   Verwijderen