maandag 15 september 2014

Refuse, Reuse en... Remove!

Al een hele tijd koop ik geen wattenschijfjes meer. Om mijn make-up te verwijderen en mijn gezicht schoon te maken gebruik ik tegenwoordig alleen nog maar mijn eigen gehaakte en/of gerecyclede katoenen, herbruikbare schijfjes (een link naar de werkbeschrijvingen vind je onderaan dit bericht). Ook reinigingsmelk komt mijn badkamer niet meer in. Met een beetje amandelolie gaat mijn make-up er namelijk prima af en verzorg ik, tegelijkertijd, mijn droge, gevoelige huid. Daarbij wel vermeld dat ik niet heel veel make-up draag (alleen wat mascara en oogpotlood) en hetgeen wat ik gebruik niet waterproof is. Draag je lenzen? Dan is make-up verwijderen met amandelolie af te raden; het laat een (naar ik heb begrepen) een vettig residu achter.


De amandelolie koop ik bij 'van der Pigge' in Haarlem. Ongetwijfeld kun je het ook bij andere winkels kopen (de Tuinen, Etos, Kruidvat...), maar meestal zit het dan in een klein, plastic flesje. Bij 'van der Pigge' koop ik een grote, glazen (500 ml) fles (helaas wel met plastic dop). Om makkelijk te doseren, giet ik thuis de amandelolie over in een hervulbaar, kleiner glazen pompflesje. Ideaal!


M'n zelfgemaakte schijfjes gebruik ik keer op keer. Na elk gebruik stop ik ze in een zelfgemaakt waszakje (binnenkort laat ik zien hoe je deze maakt) en als deze vol is gaat 'ie in de was. Simpel en doeltreffend! Het schijfje gemaakt van een oude badcape gaat (na regelmatig wassen) wel wat aan de randen rafelen, maar persoonlijk heb ik daar geen last van. Ze worden goed schoon en doen (ondanks het rafelige randje) hun werk nog altijd even goed.


Met de gehaakte schijfjes ben ik ook erg blij! In tegenstelling tot de 'badcape-schijfjes' blijven deze mooi in vorm, maar worden na veelvuldig gebruik en wassen iets 'groezeliger'. Maar ook dit stoort mij niet; ik weet dat de schijfjes goed schoon zijn (ik was ze op 60 graden) en vind het beetje pigment wat van mijn make-up achter blijft geen enkel probleem.


De schijfjes zelf maken en proberen? Kijk dan hier voor de gerecyclede badcape (of handdoek) schijfjes en/of hier voor het gehaakte schijfje. Heel veel plezier en succes!

 Meer handige (plastic) bespaar tips? 
Kijk eens op mijn Pinterest Pagina of volg me op Facebook!
4 opmerkingen:

 1. Ik heb de badstofschijfjes ook eens gemaakt en gebruik ze ook. Ik zoek alleen nog een oplossing voor het rafelen want dat vind ik toch niet zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze afgekant door mijn naaimachine op zigzag te zetten en qua afstand op de knoopsgat stand. Ik heb geen last van rafelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas is amandelolie om mascara te verwijderen als je contactlenzen draagt geen optie. Het laat nl een vettig residu achter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reaktie. Goed om te weten. Zelf draag ik een bril, dus was me niet bewust van dit verschijnsel. Ik zal er even een melding van maken bij het bericht. Dank.

   Verwijderen