zaterdag 10 december 2016

Super tip: de ijhallen in Amsterdam!

Vanmorgen ging ik met mijn jongste dochter naar Amsterdam. Om op zoek te gaan naar een geschikt jurkje voor haar aankomende Kerst Gala op school. Nu ze nog maar net op de middelbare zit is het van groot belang dat we PRECIES het juiste jurkje uitkiezen ;-). Dus daar gingen we dan, met de trein naar Amsterdam CS, om vervolgens met het pontje naar Noord verder te reizen. Want daar vind je (één weekend per maand) de allergrootste rommelmarkt van Europa; de ijhallen!


Met maar liefst 500 kraampjes (!) vol met goedkope, tweedehands spulletjes, kleding, snuisterijen en hebbedingetjes wist ik bijna zeker dat we daar wel zouden slagen. En jawel, hoor. Bij het eerste kraampje was het meteen al raak. Het prachtige, sjieke jurkje leek gewoon op ons te liggen wachten. Goedgekeurd door mijn dochter en door mij (het jurkje koste maar 2 euro!) verdween 'ie al snel in onze tas. Nu de andere 499 kraampjes nog ;-).

Maar om alle andere kraampjes af te gaan is ons niet gelukt. Er is werkelijk zoveel te zien en te struinen, dat we na één hal toch wel een beetje moe begonnen te worden. Bovendien was de buit al binnen en waren we ook al helemaal blij en tevreden met onze andere, gevonden 'schatten'!

Blij en voldaan (wat is het toch fijn om spullen/kleding weer een nieuw leven te geven!) vertrokken we weer naar huis. Om jullie een (hele) kleine indicatie te geven van wat je zoal allemaal bij de ijhallen kunt kopen (en voor welke prijs), laat ik hierbij graag onze nieuwste aanwinsten zien. Voorlopig zijn wij weer even OK, maar over een tijdje ga ik heel graag weer eens die kant op ;-).Het meest rechter jurkje is voor mijn jongste dochter.
De twee andere kocht ik voor mijn oudste. Eventueel voor háár Kerstgala.
Voor 2 euro per stuk durfde ik het risico wel te nemen ;-).


Naast de jurkjes kocht ik ook een spijkerbroek, 
lekker vest, een shirt en wat T-shirtjes voor mijn dochters.
De hele stapel bij elkaar kostte 14 euro.


Zelf kon ik dit prachtige (wollen!) kleed niet weerstaan.
Voor maar 5 euro ligt 'ie nu op onze bank te pronken!


Als een ekster viel mijn jongste dochter voor deze uil ketting.
Voor slechts 0,50 cent mocht ze 'm van me kopen. Leuk voor bij haar jurk ;-).


Beide van wol: een warme poncho (2 euro) 
en een schattig, rood truitje (14 euro). 


Ondanks dat ik eigenlijk toch echt wel voldoende 
netjes en tasjes heb, kon ik deze écht niet laten liggen.
Prijs: 2 euro.


 Nogmaals; de ijhallen zijn écht een aanrader!
Meer informatie en openingstijden vind je op hun site: ijhallen.nl

Vind je het leuk om op de hoogte blijven van mijn volgende tips, actie's, patronen,  ideetjes 
en/of recepten om (plastic) afval te besparen? Ik ben te volgen via Facebook en/of Pinterest!

1 opmerking:

  1. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
    Phone #: +12542420879

    BeantwoordenVerwijderen