vrijdag 9 februari 2018

Netjes, buideltje en etuis

Omdat ik zelf zo enthousiast ben over mijn (fruit/groente) netjes, besloot ik destijds om het gratis haakpatroon online te zetten, maar ook om ze (voor iedereen die niet wil of kan haken) tegen een klein prijsje te gaan verkopen. Om zo nog meer mensen op weg te helpen naar minder (plastic) afval. Inmiddels heb ik er al heel wat verkocht en beleef ik er nog altijd veel plezier aan om ze te maken. Elke nieuwe bestelling geeft aan dat er wéér iemand is, die bewuster met afval wil omgaan en zich wil inzetten om verpakkingsvrij(er) boodschappen te gaan doen! Dat maakt mij iedere keer weer blij :-).

Het gehaakte (fruit/groente)netje is licht, sterk en keer op keer te gebruiken. Door de grote 'netgaten' zijn ze ideaal voor grote producten (zoals appels, mandarijnen, aardappelen, tomaten...), maar alle kleine, losse goederen (zoals bijv sperziebonen; koffie(bonen), rijst, muesli etc etc) vallen hier vanzelfsprekend doorheen. Zelf heb ik dan ook altijd (naast de netjes), een aantal trekkoordzakjes bij me als ik boodschappen ga doen. Alles keurig en overzichtelijk opgeborgen in een klein etuitje (volledig gemaakt van restmateriaal) in mijn boodschappentas, zodat ik altijd goed voorbereid mijn boodschappenrondje kan maken.

Nu heb ik ook van de trekkoordzakjes een gratis DIY online gezet. Maar omdat ze echt heel erg leuk zijn om te maken én ik nog behoorlijk wat (gekregen en tweedehands gekochte) stofjes in de kast hebt liggen, denk ik er nu over na om deze ook te koop aan te gaan bieden. Deze (zoals ik ze noem) boodschappenbuideltjes kan ik in twee verschillende maten maken en bieden de gelegenheid om kleine, losse producten prima in te verpakken en te vervoeren. Eenmaal thuis leeg ik de buideltjes in (weck)potten, zodat alles lekker lang vers blijft. Samen met de netjes vormen de boodschappenbuideltjes een vrolijk 'Zero Waste boodschappensetje'. Om het helemaal compleet te maken, maak ik dan ook zo'n handig etuitje om alle netjes en buideltjes in te bewaren/mee te nemen.

Hieronder toon ik een aantal voorbeelden en de prijzen. Let wel dat ik werk met restmateriaal (zo maak ik de buideltjes van o.a. oude vitrage, vintage kussenslopen en en de etuis van lege rijstzakken, tweedehands ritsen en restjes stof). Alle buideltjes en etuis zullen er uiteindelijk anders, maar dus ook uniek uitzien! Daarnaast maak ik de netjes, buideltjes en etuis in mijn vrije tijd. Leuk als je geïnteresseerd bent, maar goed om rekening te houden met een wat langere levertijd ;-).

Gehaakte (fruit/groente) netjes
2 euro per stuk / 3 voor 5 euro
(meer informatie over de netjes vind je hier)Boodschappenbuidel - Klein (19 x 22 cm)
(van hergebruikt katoen)
3 euro per stuk / 3 voor 7,50 euroBoodschappenbuidel - Groot (26 x 22 cm)
(van hergebruikt vitrage)
 4 euro per stuk / 3 voor 10 euro


Zero Waste boodschappensetje
(van katoen garen en hergebruikt katoen)
 2 gehaakte (fruit/groente) netjes in kleur naar eigen keuze
1 boodschappenbuidel - Klein (19 x 22 cm)
6,50 euro


Zero Waste boodschappensetje
 2 gehaakte (fruit/groente) netjes in kleur naar eigen keuze
1 boodschappenbuidel - Klein (19 x 22 cm) 
1 bewaar/meeneem etui
10 euro


Bewaar/meeneem etui los
4 euro per stuk Mocht je eventueel geïnteresseerd zijn,
dan hoor ik dat graag via:
doemijmaaruiensoep@gmail.com

Maar zelf maken kan natuurlijk ook!
Kijk dan eens hier:
http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2015/09/aanpassing-gratis-haakpatroon.html
en/of http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2014/06/diy-trekkoord-zakje.html

Fijne dag en houd het netjes ;-)!
Oukje
4 opmerkingen:

 1. Wat leuk. Ik heb zelf ook van die trekkoordzakjes gemaakt om noten te kopen op de markt. Ik maak ze van organza zodat ze niets wegen, want ze kunnen de weegschaal wel weer op 0 zetten na het zakje erop gelegd te hebben, maar dan moet het er wel op blijven liggen en dat vult lastig als ze elke keer met een schep naar de weegschaal moeten lopen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, Joke! Goed idee ook, dat organza! Ook handig dat je er doorheen kunt kijken. Zoals al aangegeven maak ik mijn zakjes van hergebruikt katoen. Zowel de kleine als de grote buidels wegen minder dan 15 gram. Net iets meer dan een papieren zakje waar het anders in had kunnen gaan. Bovendien zijn deze ook vaak van binnen nog gelamineerd en deze worden ook gewoon meegewogen. Hoe dan ook; je betaalt in vrijwel alle gevallen een klein percentage voor de verpakking, maar de 'kosten' voor het milieu liggen een stuk lager als je je eigen, herbruikbare zakje meeneemt. En daar doe ik het uiteindelijk voor :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
  Phone #: +12542420879

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee! Ik heb nog oude vitrage liggen, daar ga ik deze zakjes van maken. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen