woensdag 30 mei 2018

Stoere netjes

Wat wordt ik daar toch blij van. Van die fijne mensen die zich, met heel hun hart en ziel, inzetten voor een mooiere wereld. Zowel op duurzaam als op sociaal vlak. Dus toen ik vanmorgen de eigenaresse van restaurant 'Stoer' ontmoette, ging de zon nog net een beetje meer schijnen.

Zo'n week of twee geleden ontving ik een mailtje van Lotte. Of ik zes (fruit/groente)netjes voor haar kon haken. En of ze die eventueel mocht verkopen in haar restaurant. Enthousiast en nieuwsgierigheid nam ik gelijk een kijkje op de website. Wat zag dat er leuk uit!!! En wat zijn ze fantastisch bezig! Niet alleen zijn ze een leerwerk restaurant voor jongeren, ze dragen zorg voor zo min mogelijk afval (en wat er wel is wordt netjes gescheiden); werken zoveel mogelijk met verse en lokale seizoensproducten; composteren zelf hun groenafval (wat ze vervolgens dan weer voor hun plantjes gebruiken) en werken (ten bate van maatschappelijke betrokkenheid en verbinding) samen met lokale leveranciers en ondernemers. En oja, 95% van het interieur (keuken, materialen, stoelen tafels etc.) is hergebruikt. Hoe leuk (oftewel circulair) wil je het hebben?!?!

Ik was meteen verkocht. En besloot om niet alleen de zes gevraagde netjes, maar ook een leuke (van left-over hout) display te maken. Vanmorgen stapte ik op de trein om alles af te geven. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik zo'n kans niet laat liggen om zelf een kijkje (en een kopje koffie) te gaan nemen bij zo'n leuke, bijzondere plek ;-). En mijn al mijn verwachtingen kwamen helemaal uit. Wat is 'Stoer' een heerlijke plek! De enthousiaste ontvangst, de vriendelijke mensen, de vrolijke, gezellige ruimte én het heerlijke eten! Ik vrees dat ik in de toekomst nog veel vaker in de trein richting Alkmaar zit ;-).

Zeker weten!
Tafeltjes binnen en buiten.
Het bleef niet bij een kopje koffie ;-).
En wat overblijft gaat óf in de compostmolen óf in het wormenhotel,
waarna het weer super mest wordt voor over de plantjes.
Hergebruikt interieur. Geeft eigen karakter en 'ziel' aan het restaurant.
Leuke details.
Zes stoere netjes....
...met display.

Nieuwsgierig geworden naar 'Restaurant Stoer' in Alkmaar?
Neem gerust eens een kijkje op hun site: http://www.restaurantstoer.nl/
Of beter nog; ga gewoon eens een keertje langs!
Ze zitten tegenover het station, dus pak de trein en je bent er zo ;-).

Leuk om op de hoogte blijven van al mijn activiteiten en bezigheden?
Ik ben te volgen via Pinterest en/of Facebook.






2 opmerkingen:

  1. Ook ik heb diep respect voor Lotte, powerwoman!ik kom er ook regelmatig voor een koffie of iets te eten..heerlijk en gezellig..en ik ben heel blij met je netje!ik wil er als je tijd hebt nnogog wel 3 er bij...er is geen haast bij hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reaktie, Elsa. Leuk om ook jou te ontmoeten bij Stoer. Stuur me anders even een mailtje naar doemijmaaruiensoep@gmail.com. Als je dan doorgeeft in welke kleuren je de netjes wilt, dan kan ik alvast eea voorbereiden. Eerst nog even alle andere bestellingen weghaken ;-).

      Verwijderen