dinsdag 26 juni 2018

Water

Bij het maken van mijn vorige werkstukken, waren er twee dingen die mij bezighielden. Eén: kan ik niet iets anders/beters verzinnen als alternatief voor de (tot nu toe) gekochte MDF ondergrond? Iets wat beter aansluit bij de gebruikte sPETters*? Dus dat het 'doek' óók uit zwerfafval bestaat. Of in ieder geval iets wat hergebruikt is? En twee: zou een meer figuratieve afbeelding ook te realiseren zijn met m'n sPETters*? Persoonlijk houd ik erg van abstract, maar zou een 'plaatje' misschien ook kunnen werken?       
* sPETters zijn kleine stukjes (zwerf)PETflesjes die ik van straat heb geraapt en geshredderd.

Geloof het of niet, maar social media bracht de uitkomst. Want daar las ik een bericht van Daniëlle. Een lieve juf van de crèche waar mijn kinderen (lang geleden) naar toe gingen. Ik volg haar al een tijdje via Facebook. Zo lees ik daar haar mooie gedichten, genoot ik mee van haar bruiloft op Curaçao en zag ik de foto van haar vuurkorf voorbij komen. Die, vanwege het huwelijkskado van de buren, nu overbodig bleek te zijn. En laat ik nu een heel schattig caravannetje hebben waar die prima bij past ;-).

Na wat heen er weer contact, mocht ik 'm komen ophalen. Superblij met mijn 'nieuwe' aanwinst besloot ik wat voor haar te maken. Niet alleen als dank, maar meer nog omdat ik zo geïnspireerd was door haar zelf geschreven huwelijksgeloften. Waar 'water' een prachtige metafoor gaf aan haar gevoelens. Dus maakte ik dit werkstuk. Van een stuk (op het strand geraapt) drijfhout. Met sPETters van geraapte waterflesjes. Gegoten in een Yin Yang afbeelding, waar je zomaar ook twee druppels water in kunt zien.

Dus dank, Danielle! Voor al je lieve en fijne zorg destijds voor mijn dochters. Maar ook nu voor je mooie gedichten en inspiratie. Ik hoop dat jij en je man een prachtige toekomst voor jullie hebben liggen en dat alles in de juiste richting mag blijven stromen!



Water 
Formaat: 55 x 40 cm

Yin Yang. Of twee druppels water?
sPETters van water(zwerf)flesjes.
Leuk om op de hoogte blijven?
Ik ben te volgen via Facebook en/of Pinterest.

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig en inspirerend verhall Oukje met een mooi resultaat...
    Bewonderenswaardig hoe jij je hart volgt en er zulke mooie, verrassende creatieve kunstwerken ontstaan..
    Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen