zondag 30 september 2018

Kadootje voor Juttersgeluk

Afgelopen zomer heb ik heel wat afval van het strand gejut. Merendeel gooide ik netjes (gescheiden) weg, maar bij één ding wist ik vrijwel meteen dat én wat ik er mee ging maken. Het achtergelaten, kapotte strandstoeltje was namelijk precies in de vrolijke huisstijl kleur van Juttersgeluk. En de (gaas)structuur van het zitgedeelte leende zich uitstekend om in te borduren. Met zwart (eveneens gejut) visnet draad zou ik het beeldmerk van hun logo erin proberen te maken. In de hoop zo een leuke, toepasselijke vlag, display, of zelf in te vullen toepassing aan ze te kunnen geven.

Dus hop; het stoeltje ging met mij mee naar huis. Na demontage en schoonmaakbeurt kon ik aan de slag. Maar aangezien borduren een nieuwe techniek voor mij was, bleek dat nog lastiger dan gedacht. Ik kwam er al snel achter dat het werken uit de losse pols mij niet zo goed afging. Dus om het logo zo nauwkeurig mogelijk over te zetten, maakte ik op de computer een stramien, zodat ik alle kruisjes mooi symmetrisch en in de juiste, gewenste vorm kon opbouwen.

Na heel wat uithalen en opnieuw beginnen, kreeg het langzaam maar zeker steeds meer vorm. Afgelopen vrijdag overhandigde ik het aan Suzanne van Juttersgeluk. Als groot fan van haar geweldige initiatief, vond ik het superleuk om dit voor ze te kunnen maken. Met als bijkomstig voordeel dat ik inmiddels ook een stuk handiger ben geworden in borduren ;-).

Achtergelaten op het strand.
Demonteren, schoonmaken en positioneren.
Het eerste begin uit de losse pols ging nog wel...

Maar daarna toch handiger met stramien ;-)
Langzaam, maar zeker...

Gelukt!
En Suzanne is er (Jutters)gelukkig ook blij mee :-).

Meer weten over Juttersgeluk? 
Neem dan eens een kijkje op hun site 
of hun Facebookpagina


Geen opmerkingen:

Een reactie posten