zondag 28 april 2019

Koningsdag 2019

Normaal gesproken ben ik er dol op. De vrijmarkten op Koningsdag. Maar ik merkte dat ik er de afgelopen jaren steeds minder enthousiast van werd. Jarenlang gebruikte ik deze dag om spullen voor huis, kinderen en kledingkast te kopen. Maar nu de kinderen groot zijn en huis & kast voldoende gevuld, stuit me de vergankelijkheid van ál die spullen toch steeds meer tegen de borst. Want wat hebben wij toch een hoop onzinnige spullen met z'n allen. En de kwaliteit wordt er ook niet beter op. Want goedkoop, dus makkelijk en snel inwisselbaar. Persoonlijk word ik erg verdrietig van deze tendens :-(.

Dus dit jaar trok ik een ander plan. En liet ik mijn hangende puberdochters én de vrijmarkten voor wat het was en ging heerlijk een (verrassings)dagje weg met mijn man. Onze bestemming bleek Noordwijk te zijn. En hoewel we zochten naar rust, moesten we ook hier door het nodige feestgedruis. Maar éénmaal langs de kermis, muziekpodia en volle terrasjes kwamen we op het strand. Heerlijk rustig doordat veel mensen bij de eerder genoemde activiteiten waren achtergebleven of misschien wel door het feit dat er een redelijk heftige wind stond. Hoe dan ook, ik vond die rust en windkracht vijf juist alleen maar heerlijk! De elementen waren prachtig en mijn man en ik genoten samen van een lange, frisse 'uitwaai'wandeling.

Teruglopend naar ons verblijf liepen we langs onderstaand bord. Waar ik op las dat je, tegen een jutterstas geraapt afval, een gratis kopje koffie kon krijgen. Nu probeer ik altijd al wat te rapen als ik op het strand ben, maar enthousiast en gestimuleerd door dit leuke initiatief liepen we de volgende ochtend weer terug naar het strand om ons te melden bij strandpaviljoen de Koele CostaNog voordat we bij het paviljoen aangekomen waren, had ik mijn handen al vol. De speciale jutterstas van het bord, bleek helaas op te zijn. Maar we kregen twee papieren tasjes mee. Ook prima. Er kon voldoende in en het was gelukkig droog. Na een half uur en twee gevulde tassen, gingen we weer terug naar het paviljoen, waar we inderdaad (tegen inlevering van het afval) een heerlijk kopje koffie kregen. Dubbel winst; strand een (heel klein) beetje schoner en wij een heerlijke ochtend! Wat mij betreft maken we er een traditie van ;-).

Rood, wit blauw. En Oranje boven....
Het gratis kopje koffie bij de koele Costa. Wat een hele leuke plek bleek te zijn!
Nu nog de troep die achterbleef na het Oranje feestje :-(
 
Het schijnt dat je op nog veel meer plekken kunt grondstofjutten!
Benieuwd waar? Kijk dan eens op: www.grondstofjutters.nl
 
Meer inspiratie en tips?
  Ik ben te volgen via Facebook of Pinterest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten