Wat je slechts nodig hebt is een beetje kristalsuiker en een koffiebonen maler. Omdat ik mijn koffie (zonder suiker!) altijd maak van losse koffiebonen (die ik onverpakt bij Simon Levelt en/of natuurvoedingszaak de Groene Juffers koop), heb ik alle benodigde spullen al in huis! Dat is makkelijk. En laat nu het maken van de poedersuiker zelfs nóg simpeler te zijn:
Alles wat je nodig hebt om zelf poedersuiker te kunnen maken. |
'Portie Poedersuiker'
Maak je koffiebonenmolen goed schoon én droog.
Stop er ± 2 volle eetlepels (biologische) kristalsuiker in.
Plaats het deksel erop en 'maal' ± 3 seconden. Klaar!
Meer poedersuiker? Maak dan nog een (of meer) portie's.
Maar maal niet meer dan 3 eetlepels suiker per keer.
Bewaar de poedersuiker (op een donkere, koele plek)
in een afgesloten, glazen potje.
Schud het potje (uiteraard met deksel erop) om eventuele klontjes
te voorkomen. Of gebruik een zeef bij het opdienen.
Geen koffiemaler in huis? Geen nood!
Ook in een vijzel maak je in een handomdraai je eigen poedersuiker.
Duurt misschien iets langer (zo'n 10 seconden), maar
werkt ook prima en bovendien kost het geen elektriciteit!
Twee scheppen kristalsuiker in de vijzel.... |
± 10 seconden 'malen'... |
En je hebt je eigen poedersuiker! |
Hoera! Ik kan nu 'op maat' mijn eigen poedersuiker maken. Voorlopig ben ik dus nog niet helemaal af van mijn 'suiker-verslaving', maar heb wel wéér een plastic artikel in mijn keukenkastje minder ;-)
Op de hoogte blijven van mijn volgende besparingen en ervaringen?
Volg me dan op Facebook of kijk eens op mijn Pinterest Pagina.
Fijn dat ik dit nu tegen kom! Vroeg me toevallig laatst af of ik het zelf kon maken zodat je ook niet al die onnodige e-nummers (anti-klontermiddel :S) eet! Top dat ik dit recept nu tegen kom. Maar eens binnenkort kijken voor een vijzel...
BeantwoordenVerwijderen