vrijdag 31 oktober 2014

Zelf maken: Sint Maarten Lampion stok!

Lampion stokjes uit de winkel.....Ze haperen, ze sputteren en (als je echt pech hebt) doen ze het opeens helemaal niet meer. Omdat je de batterijen bent vergeten te vervangen, het aan-en-uit knopje stagneert of doordat een (onbedoelde) beweging of harde windvlaag, het (toch al zo kwetsbare) dopje eraf laat vallen. Werkt het lichtje wel, dan doet het zwakke schijnsel niet veel eer aan de prachtige, zelfgemaakte lampion. En om het drama nog groter te maken; ze zijn allemaal verpakt in en gemaakt van.....plastic!!!

"Waarom maak je 'm niet gewoon zelf?" vroeg mijn goede vriendin Arianne. "Gewoon, met een geraapte tak en zo'n klein LED fietslampje". Wat een ontzettende goede tip! Want ondanks dat dit lampje ook van plastic is; hij gaat na Sint Maarten gewoon weer terug op mijn fiets. Daarnaast is hij stevig, geeft goed licht en (tot grote vreugde van mijn dochter) bezit het lampje twee extra 'knipper-standen'. "Vet cool, mam!"


Een geschikte, stevige tak vinden was ook geen enkel probleem. Dankzij de eerste herfstbuien, zagen we (tijdens een korte wandeling) al snel een mooie, gladde tak op de grond liggen. We maakten 'm op maat en sneden alle scherpe uitsteeksels goed weg. Het moet natuurlijk wel veilig blijven!

Rest nog de lampion zelf. Aan een eigen gemaakte lampion stok hoort natuurlijk een eigen gemaakte lampion! Voor het eerst dit jaar gaat mijn oudste dochter niet meer 'lopen'. Mijn jongste dochter daarentegen kan niet wachten en begint volgende week op school met het maken van een lampion. Ondertussen 'oefent' ze met die van mij. Gezien op 'Haken en meer' kon ik het simpelweg niet laten; deze leuke, gehaakte lampion moest ik gewoon maken. Uiteraard met 'recycle ring' (gevonden in de kringloop) én onze eigen lampion stok!


Op de hoogte blijven van mijn volgende (plastic) besparingen en ervaringen?
Volg me dan op Facebook of kijk eens op mijn Pinterest Pagina.

4 opmerkingen: