Voor je begint:
Van 1 dadel en 1 (ongepelde) walnoot maak je 2 bonbons.
Hoeveelheid chocolade is naar eigen smaak/inzicht.
Ingrediënten:
Walnoten (ongepeld of gepeld)
Onverpakte, ongepelde walnoten zijn vaak te koop op de markt en/of bij een
natuurvoedingszaak. Onverpakte, gepelde walnoten vind je bij elke willekeurige notenboer.
In alle gevallen wel even je eigen (katoenen) zakje of potje meenemen ;-)
natuurvoedingszaak. Onverpakte, gepelde walnoten vind je bij elke willekeurige notenboer.
In alle gevallen wel even je eigen (katoenen) zakje of potje meenemen ;-)
Medjoul dadels
Deze heerlijke, verse dadels koop ik onverpakt bij 'De Nootzaak' in de
Cronjéstraat te Haarlem. Woon je niet in de buurt, dan vind je losse Medjoul dadels
ongetwijfeld ook bij een notenboer bij jou in de buurt, Turkse winkel of op de markt.
Ook hier weer even je eigen potje/zakje meenemen!
1 reep pure chocolade
Een ingrediënt wat ik (tot nu toe) nog niet onverpakt heb kunnen vinden. Mocht iemand een
adresje (in Haarlem of omgeving) hebben voor losse, pure chocolade pastilles, dan houd ik me
graag aanbevolen! Tot die tijd gebruik ik de pure chocolade van 'Tony's Chocolonely'.
UPDATE: Inmiddels koop ik (in de naastgelegen 'chocolade-dependance' van De Nootzaak)
losse chocolade pastilles. Verkrijgbaar in melk, puur en extra puur (72% cacao)!
Tegenwoordig maak ik de bonbons dus geheel verpakkingsvrij!
Deze heerlijke, verse dadels koop ik onverpakt bij 'De Nootzaak' in de
Cronjéstraat te Haarlem. Woon je niet in de buurt, dan vind je losse Medjoul dadels
ongetwijfeld ook bij een notenboer bij jou in de buurt, Turkse winkel of op de markt.
Ook hier weer even je eigen potje/zakje meenemen!
1 reep pure chocolade
Een ingrediënt wat ik (tot nu toe) nog niet onverpakt heb kunnen vinden. Mocht iemand een
adresje (in Haarlem of omgeving) hebben voor losse, pure chocolade pastilles, dan houd ik me
graag aanbevolen! Tot die tijd gebruik ik de pure chocolade van 'Tony's Chocolonely'.
UPDATE: Inmiddels koop ik (in de naastgelegen 'chocolade-dependance' van De Nootzaak)
losse chocolade pastilles. Verkrijgbaar in melk, puur en extra puur (72% cacao)!
Tegenwoordig maak ik de bonbons dus geheel verpakkingsvrij!
Bereiding:
'Kraak' de walnoot door de (stompe) punt van een mes tussen de twee helften
van de 'bolle kant' van de walnoot te steken en draai het mes met de klok mee.
Haal de halve walnoten voorzichtig uit de dop, zodat ze niet breken. Lukt het niet?
Geen probleem; met kleine stukjes walnoot maak je ook een heerlijk bonbon.
Bewaar de grote stukken en de kleine, gebroken stukjes walnoot los van elkaar.
Halveer de dadels en verwijder de pit.
Duw een halve walnoot (of een paar kleinere stukjes) met de bolle
kant naar beneden in de halve dadel. 'Druk' de randen van de dadel goed
over de walnoot heen/vast, zodat de walnoot goed blijft zitten.
Verbrokkel de chocolade en laat het au bain-marie smelten.
Draai de gevulde dadels met de walnoot naar beneden en prik aan de bovenkant
(dus in de dadel) met een (fondue)prikker om ze in de chocolade te kunnen dopen.
Zorg ervoor dat er, rondom, een lekkere laag chocolade om de dadel komt.
beklede, plank. Gebruik eventuele, overgebleven kleine stukjes walnoot ter decoratie
(handig, want je verstopt er meteen het gaatje van de prikker mee!).
Plaats in de koelkast om de gesmolten chocolade weer hard te laten worden.
Eet smakelijk!!!!
Meer lekkere, verpakkingsloze recepten?
Kijk dan eens op mijn Pinterest Pagina of volg me op Facebook!
Dat ziet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenEn dat zijn ze ook! Heerlijk combinatie; dadel, walnoot en chocolade. Super makkelijk te maken en super lekker!
VerwijderenVolgens mij kun je in Limburg die losse couverture-pareltjes om te smelten kopen bij Rousseau. Die geven op hun website aan dat hun chocolade ook duurzaam is. Misschien zit er bij jou in de buurt wel een chocolade-speciaalzaak of bonbonwinkel die ze ook los verkoopt?
BeantwoordenVerwijderen