maandag 29 juni 2015

ijs zonder afval

De plastic doos kreeg ik van mijn moeder. Gevuld met heerlijke eigengemaakte koek bracht ze deze mee op een verjaardag. "Zo handig om dingen in te bewaren", zei ze. En inderdaad! De stevige, plastic doos heeft een mooi formaat; kan prima in de vriezer; sluit goed af en is ideaal voor.... je raadt het al... ijs! En met (maar liefst) drie ijssalons in de buurt, komt 'ie (vooral met heerlijke, zomerse dagen), maar wat handig van pas ;-)

Goed schoongemaakt gaat 'ie keer op keer mee naar de ijssalon.
Waar 'ie zonder problemen gevuld wordt met de lekkerste smaakjes!
Alleen een ijsje voor jezelf en/of onderweg? Neem dan een ijsje op een hoorntje! Scheelt weer een bakje én een plastic lepeltje. En heb jij ook kinderen die, stiekem, soms toch een lepeltje pakken om daar dan vervolgens hun hoorntje mee uit te lepelen? Bewaar deze dan en was ze thuis af. Zo heeft iedereen z'n eigen ijs-lepeltje die keer op keer gebruikt kan worden om het heerlijke, koude toetje mee op te eten.


Op de hoogte blijven?
Ik ben te volgen op Facebook of Pinterest.

4 opmerkingen:

 1. Haha! Aan de ijsjes zo halen had ik nog niet gedacht. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog veel makkelijker: Bevries in stukjes gesneden aardbeien in je ijsbakje, gooi de aardbeien en twee bananen in de blender. Heer-lijk ijs! En het is alleen fruit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt het ook omdraaien: Bevries in stukjes gesneden bananen. En allerlei (rood) fruit is geschikt.. Ben zelf fan van frambozen.

   Verwijderen