dinsdag 27 oktober 2015

Workshop JUTTUR tasjes maken!

Vanmorgen was het dan zover en gaf ik (in samenwerking met Duurzaam Overveen) mijn workshop 'maak een tas van restmateriaal' in de bibliotheek van Bloemendaal. Na dagen voorbereiden (rijstzakken halen bij de Chinees, patronen uitschrijven en weer verbeteren, naaigerei verzamelen en lenen bij de buren, slopen wassen en strijken...) was ik stiekem best wel een klein beetje zenuwachtig. Hoeveel mensen zullen er komen? Vinden ze het tasje wel leuk? Is het eigenlijk niet een te simpel patroon? waren enkele vragen die door mijn hoofd gingen. Maar lange tijd om daar over na te denken had ik niet. Stipt om half elf kwamen de eerste dames al binnen met hun naaimachines. En voor ik het wist zat de lange tafel al helemaal vol en moest er zelfs een extra tafel worden bijgezet vanwege de grote opkomst. Leuk!

Blij met al deze enthousiaste naaisters, vertelde ik onder het genot van een heerlijk kopje koffie met koek (dank je wel voor je goede zorgen, Roos!) wat we gingen doen en vooral waarom ik dit zo graag wilde gaan doen. Super om te merken hoe ik werd gesteund in mijn zorg over de enorme en alsmaar toenemende plastic vervuiling. Tegen de tijd dat iedereen een kussensloop of een rijstzak van me had gekregen waren al mijn twijfels en onzekerheden weg en heb ik alleen nog maar kunnen genieten.

Want wat een feest; er werd geknipt, getornd, gemeten en genaaid. Naaimachines en 'know-how' werden onderling uitgedeeld; idee├źn en technieken besproken. Waar de een een tasje ging maken voor haar zoontje, zag de ander mijn rijstzak-patroon als een perfecte (bewaar)tas voor de vluchtelingen in de Koepel. Hoe bijzonder en mooi als een idee nog veel verder doorgetrokken kan worden en niet alleen een duurzaam, maar ook een sociaal draagvlak krijgt! Ik werd er stil van.

Dus dank iedereen, voor jullie gezellige en enthousiaste aanwezigheid. En ook aan Bibliotheek Zuidkennemerland voor de warme gastvrijheid. Met z'n allen hebben we er een heerlijke ochtend van weten te maken!

Materialen liggen klaar.
En ook de klosjes garen.
Dus we kunnen aan de slag!
Meten, knippen, vouwen...
... en tot slot natuurlijk naaien!
Het eerste tasje gaat (welverdiend!) naar Roos!

Er wordt hard gwerkt!
Eigen varianten worden verzonnen. Super leuk om te zien!
Nog zo'n goed idee: het euro zakje in de tas!
Met een Lockmachine maak je mooie, contrasterende randjes.
Tada... Helemaal leuk!

 
Leuk? Om op te hoogte te blijven van mijn volgende (gratis) patronen, 
recepten en tips ben ik te volgen op Pinterest of Facebook


1 opmerking:

  1. Leuke actie met geweldig resultaat!
    Bedankt voor het patroon, ik ga er mee aan de slag.
    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen