Recept: Zoete croutons
Het originele recept is van Recipetineats.com en vind je hier. Eigenwijs als ik ben,
besloot ik ze wat kleiner én met kokosbloesemsuiker te maken. Niet alleen gezonder, maar
ook nog eens (unaniem besloten na een blinde-vergelijkings-smaaktest) nóg lekkerder!
Ingrediënten
• 5 tot 7 (± 200 gram) broodkapjes of eventueel afgesneden korstjes en/of oude boterhammen.
• 50 gram roomboter
• 3 tot 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (± 50 gram)
• 1 volle theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden Celsius.
- Smelt de boter zachtjes in een pannetje en snijd ondertussen
de kapjes in kleine dobbelsteentjes (± 1 bij 1 cm).
- Doe de gesneden broodblokjes in een grote kom en sprenkel er (al roerend)
de gesmolten boter over. Strooi vervolgens de kokosbloesemsuiker
en kaneel over de broodblokjes en meng weer goed.
- Verdeel de broodblokjes op een bakplaat (die is ingevet of
waarop een stukje bakpapier of een siliconen mat ligt).
- Plaats 10 minuten (in het midden van) de oven, waarbij je de blokjes
halverwege (dus na ± 5 min) even door elkaar 'husselt'.
- Even afkoelen en smullen maar!
Hoe lang je ze kunt bewaren weet ik eigenlijk niet; bij ons zijn ze namelijk
na het maken altijd zo weer op ;-). Ze zijn heerlijk om zo (uit het vuistje) te eten,
maar laatst probeerde ik het ook eens over wat vanille vla. Mjammie!
Boodschappenlijstje
Kokosbloesemsuiker gekocht bij Bloemendaals Reformhuis.
Brood gekocht bij Van Vessem in eigen meegenomen, katoenen broodzak.
Roomboter gekocht bij de Albert Heijn.
Kaneel gekocht in papieren puntzak bij Van der Pigge (Haarlem).
(Heerlijke!) Vanillevla gekocht (in glazen statiegeldfles) op de biologische markt in Haarlem
(bij de kaasboer).
Meer recepten, patronen of tips?
ook nog eens (unaniem besloten na een blinde-vergelijkings-smaaktest) nóg lekkerder!
• 5 tot 7 (± 200 gram) broodkapjes of eventueel afgesneden korstjes en/of oude boterhammen.
• 50 gram roomboter
• 3 tot 4 eetlepels kokosbloesemsuiker (± 50 gram)
• 1 volle theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden Celsius.
- Smelt de boter zachtjes in een pannetje en snijd ondertussen
de kapjes in kleine dobbelsteentjes (± 1 bij 1 cm).
- Doe de gesneden broodblokjes in een grote kom en sprenkel er (al roerend)
de gesmolten boter over. Strooi vervolgens de kokosbloesemsuiker
en kaneel over de broodblokjes en meng weer goed.
- Verdeel de broodblokjes op een bakplaat (die is ingevet of
waarop een stukje bakpapier of een siliconen mat ligt).
- Plaats 10 minuten (in het midden van) de oven, waarbij je de blokjes
halverwege (dus na ± 5 min) even door elkaar 'husselt'.
- Even afkoelen en smullen maar!
Hoe lang je ze kunt bewaren weet ik eigenlijk niet; bij ons zijn ze namelijk
na het maken altijd zo weer op ;-). Ze zijn heerlijk om zo (uit het vuistje) te eten,
maar laatst probeerde ik het ook eens over wat vanille vla. Mjammie!
Boodschappenlijstje
Kokosbloesemsuiker gekocht bij Bloemendaals Reformhuis.
Brood gekocht bij Van Vessem in eigen meegenomen, katoenen broodzak.
Roomboter gekocht bij de Albert Heijn.
Kaneel gekocht in papieren puntzak bij Van der Pigge (Haarlem).
(Heerlijke!) Vanillevla gekocht (in glazen statiegeldfles) op de biologische markt in Haarlem
(bij de kaasboer).
Kijk eens op mijn Pinterest Pagina of volg me op Facebook!
We hebben het uit geprobeerd. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept
Wat leuk! Wij zijn er inmiddels al aardig aan verslaafd ;-). Succes en eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderen