woensdag 11 mei 2016

'Jeans Juwelen' en meer...

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Tim van Stichting Monkey Business. Met de vraag of ik eventueel geïnteresseerd zou zijn om (belangeloos) mee te werken aan hun (op 2 juli 2016) geplande benefiet evenement 'Save me at the beach' bij Woodstock Bloemendaal. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Want naast een schone, plasticvrije zee vind ik het beschermen van het regenwoud en de Orang Oetan minstens net zo belangrijk! Bovendien bleek het thema voor het creatieve programma 'recycling' te zijn. Samen creatief bezig zijn voor een goed doel. Een mooiere combinatie kan ik me niet bedenken! Dus natuurlijk doe ik mee! Graag zelfs!!!

Het idee werd geopperd om de bezoekers zelf een JUTTUR tasje te laten maken. Leuk, maar om nu naaimachine(s) en spelden op het strand te slepen, leek mij toch niet helemaal zo'n goed idee. Het 'No Sew' tasje van een oud t-shirt zou wel een goede optie zijn. Maar mocht ik nog iets anders leuks weten te verzinnen, dan zou dat eventueel ook goed zijn. Tja.... dat moet je mij natuurlijk niet twee keer vertellen ;-). M'n creatieve radertjes begonnen meteen te draaien en er ontstonden (met de hulp van Pinterest) al snel wat eerste ideetjes.

Tijdens het brainstormen viel mijn oog op de grote stapel oude spijkerbroeken die ik hier nog heb liggen. Mensen die weten dat ik graag 'knutsel' met gebruikte materialen, hangen met enig regelmaat een tasje aan mijn deur. Veel van de spijkerbroeken komen uit die tasjes. Een kleiner deel zijn spijkerbroeken van onszelf. Tweedehands gekocht en (af)gedragen door mijn beide dochters. Na wat knippen, scheuren en uitproberen creëerde ik de volgende, onderstaande voorbeelden.

Welke creatie we uiteindelijk op 2 juli daadwerkelijk tijdens het evenement gaan maken is nog even onduidelijk. Maar kijk gerust eens op de site van Monkey Business voor meer informatie. Want één ding weet ik wel zeker; het wordt sowieso een super leuke dag! Dus kom ook en neem een oud t-shirt en/of spijkerbroek mee. Dan maken we er samen iets leuks van!

'Jeans Juwelen' en meer...

  
Kettingen

Gemaakt van (repen) spijkerbroeken en dun garen (katoen).
 


Armbanden

Gemaakt van (repen) spijkerbroeken, dun garen (katoen) en kraaltjes uit de kringloopwinkel.Dromenvangers

Gemaakt van (repen) spijkerbroeken, dun garen (katoen) en (tweedehands) gordijnringen en stropdashouder.


Macramé Bloemenvaasje

Gemaakt van (repen) spijkerbroeken en plastic beker & flesje (beide van straat geraapt!).
'No Sew' Tote Bag

Gemaakt van een oud T-shirt.

 ----------
 
 
 Vind je het leuk om op de hoogte blijven van mijn volgende actie's, (gratis en afvalbesparende)
patronen, tips, ideetjes en/of recepten? Ik ben te volgen via Facebook en/of Pinterest!1 opmerking:

  1. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
    Phone #: +12542420879

    BeantwoordenVerwijderen