zondag 8 mei 2016

Rapen op Moederdag

Deze Moederdag stond er weer een Beach Clean Up met Greenpeace Regio groep Haarlem op de planning. Of moet ik eigenlijk zeggen 'Forest Clean Up'? Want wegens intensieve zon en strand-drukte was er besloten om een meer schaduwrijke en rustige omgeving op te zoeken. En zo fietste ik vanmorgen (na een lekker en gezellig ontbijtje thuis) heerlijk in het zonnetje richting De Hout.

Of het nu aan het mooie weer lag of aan Moederdag; een grote opkomst was er vandaag niet. Maar niet minder enthousiast en gemoede(r)lijk ;-) trokken we met met z'n drietjes het bos in. Ondanks het daar net gehouden Bevrijdingspop, troffen wij een zeer schoon (stads)bos aan. Met hier en daar een verdwaald plastic bekertje, een snoeppapiertje en wat gebruikt :-( toiletpapier hebben we heerlijk in de luwte van de prachtige bomen en planten gelopen en geprikt. Rondom het bos was het een iets ander verhaal. Op de fietspaden en in de slootjes bij het Tennispark werden onze vuilniszakken snel gevuld. Al met al raapten wij, met z'n drietjes in ± twee uur,  zo'n 12 kilo afval van de grond. Mooi kadootje voor Moeder Aarde, toch?

Gereed om te rapen.
Weinig afval, maar wel heel veel vrolijke mooie bloemetjes op de grond :-)!
Genieten van zoveel moois.
Alle 'dissonanties' halen wij weg.
Met glas bezaaid fietspad.
Een bezem zou handig zijn geweest.
Wat doe je als je moet wachten op de bus?
Precies: plastic vorkjes kapot breken en op straat gooien :-(
'Plastic Sloot'
Met gevaar op een nat pak, hebben we (zo goed als) alles uit de slootjes weten te halen...
... (heel veel) tennisballen, blikjes, plastic, bloembakken, een voetbal...
... en een plastic kindertafeltje....

Het was een fijne, gezellige ochtend. Met dank aan Cathy en Marnie. En het heerlijke zonnetje!

 Vind je het leuk om op de hoogte blijven van mijn volgende actie's, (gratis en afvalbesparende)
patronen, tips, ideetjes en/of recepten? Ik ben te volgen via Facebook en/of Pinterest!
 

1 opmerking:

  1. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle ge├»nteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
    Phone #: +12542420879

    BeantwoordenVerwijderen