dinsdag 4 februari 2014

Raap Rondje - 4 februari 2014

Gesteund door een heerlijk zonnetje gingen Angeniet (raap eens wat op), Andrea en ik op pad om te rapen bij de Cronjéstraat, Haarlem. Het viel ons al gelijk op dat er niet zo heel veel rommel op de grond lag als eerder opgemerkt. Het bleek dan ook dat ze er net de dag ervoor hadden 'geblazen' en schoongemaakt.

Andrea attendeerden ons op het pleintje om de hoek. Met veel vuil en zwerfafval een echte doorn in het oog. Dus pakten we onze fietsen en gingen, al rapend, op weg naar dit 'petanque-pleintje' bij de Paul Krugerstraat. Daar troffen we inderdaad wel een hoop zwerfafval.

Plastic, papier, blikjes... Het ligt allemaal op de stoep...
... én in de bosjes.
Het was een waar precisie-werkje om zoveel mogelijk afval tussen de bosjes weg te halen. Dichtbegroeid met takken en met een hoop bladeren op de grond was het soms erg lastig om alle stukjes plastic, blik, papier en ander afval weg te halen. De grootte van het afval (wat een hoop kleine stukjes!) maakte het er ook niet makkelijker op.

Angeniet in aktie.

Overal ligt wel wat

Ondanks de kleine stukjes, toch een hele zak met plastic afval weten te vullen. Het pleintje ziet er weer een stuk gezelliger en schoner uit en hopelijk nodigt dat minder uit om iets op de grond achter te laten.

De vondst van de dag ;-)
Een zak vol kleine (en een paar grote) stukjes plastic.
Naast het plastic vonden we er ook veel papier, verpakkingen van keelpastilles, restjes vuurwerk, hondendrollen :-( en piepschuim verpakkingsmateriaal. Vooral dat laatste is vreselijk funest, want ook dit breekt niet af en breekt heel snel in heleboel kleine stukjes!

En zo lag er nog veel meer.

Na een flinke op-raap-beurt, een heerlijk kopje thee mét bonbons besloten we om ook nog even naar het Pretoria plein te gaan, aangezien ik daar een vorige keer zo geschrokken was van al het zwerfafval, leek ons dat een goed idee. Klik hier voor het raapverslag van destijds.

Daar aangekomen bleek ook hier de 'zwerfafval-schade' beperkt te zijn. Waarschijnlijk is dit pleintje ook net opgeruimd voor dat wij kwamen. Wel jammer dat er van de prullenbakken op het pleintje ééntje weg was en de ander helemaal vol. Mede hierdoor waarschijnlijk toch nog enige plastic zakjes, flesjes en blikjes weten te rapen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten