dinsdag 25 februari 2014

Bizarre ontdekking - to be continued !Naar aanleiding van mijn voorgaande bericht over de Eco-verpakking ontving ik de volgende, onderstaande reaktie:

"Even voor de duidelijkheid... de verpakkingen van Ecover zijn GEEN vervuilend stuk afval of zo... het is biologisch afbreekbaar plastic gemaakt van plantenmateriaal. Geen wonder dat het duurder is. Máár: wat een mooie tip om het na te laten vullen! Dat zou vaker moeten gebeuren."

Dit zou een duidelijke verklaring geven voor de dure verpakking. Ik heb m'n blog inmiddels ietwat aangepast en zal contact opnemen met Ecover om meer informatie hierover te krijgen.

Feit blijft wel dat ik het redelijk bizar blijf vinden dat je meer betaald voor een verpakking, dan voor het daadwerkelijke product! Het bevestigd mijn mening dat er meer 'BULK-buy' en 'Refill-mogelijkheden' moeten komen! Ik zal mijn zoektocht gaan intensiveren en een lijst aanleggen met adressen/mogelijkheden. Binnenkort terug te vinden op m'n blog.

Meer informatie over de verpakkingen van Ecover zijn te vinden op:
http://nl.ecover.com/nl/waarom-ecover/veelgestelde-vragen/#Verpakkingsmateriaal-241
http://www.libelle.be/vrije-tijd/67704/ecover-lanceert-100-duurzame-verpakking
http://www.hetkanwel.net/2013/07/25/ecover-gaat-verpakkingen-maken-van-plastic-afval-uit-zee/

1 opmerking:

  1. Hoi Uiensoep,

    Je kunt ook een stapje verder gaan en zelf producten maken. Ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar: azijn, soda, citroensap, ...

    Hier vind je enkele recepten en leuke weetjes: http://www.bespaarenergie.com/1Eco_15schoonmaken.php :-)

    BeantwoordenVerwijderen