vrijdag 2 oktober 2015

Van Zomerjurkje naar afvalbesparende Trekkoordzakjes!

Een stralende zon in een strak blauwe hemel. Je zou bijna vergeten dat het al herfst is. Toch ben ik langzaamaan begonnen met het opruimen van mijn kledingkast. Warme truien en lange mouwen t-shirts komen weer tevoorschijn; luchtige jurkjes en korte broeken verdwijnen 'in opslag' tot volgend jaar.


Tijdens dit opruimproces kwam ik ook weer dit jurkje tegen. Waar en wanneer ik 'm precies gekocht heb weet ik niet meer. Maar, zoals vrijwel al mijn kleding, tweedehands is 'ie wel. En helaas toch ook echt wat te kort... Ondanks dat ik het jurkje (om laatst genoemde reden) nooit heb gedragen, kan ik er nu toch moeilijk afstand van doen. Dat stofje, zo vrolijk, zo licht.... Maar wacht eens even; dat zou ideaal zijn voor wat extra trekkoordzakjes. En laat ik die nu net nodig hebben!

Want hoe dol ik ook ben op mijn gehaakte netjes; voor sperziebonen, walnoten, druiven, cherrytomaatjes of losse wortelen zijn ze niet echt geschikt. Kleine(re) producten verdwijnen namelijk makkelijk door de grote gaten van het netje en op deze manier ben ik wel heel minimalistisch aan het boodschappen doen ;-). Dus tornmesje, naaimachine en garen waren snel gevonden en binnen een paar uurtjes naaide ik maar liefst drie fijne trekkoordzakjes uit de onderkant van de jurk. Naast het feit dat de zakjes er super vrolijk uit zien, zijn ze licht, herbruikbaar en super gemakkelijk mee te nemen als ik boodschappen ga doen. Ik vul ze dan ook altijd met veel plezier!



Wil jij ook (van een oud kledingstuk of een leuk stofje) zo'n handig en (plastic) afval besparend trekkoordzakje maken? Een handig (foto)patroon vind je hier. Maak je 'm ietsjes groter (bijvoorbeeld 22 x 30 cm), dan past er zomaar een pondje sperziebonen in of een tros druiven.

Heel veel succes en plezier! En oja... mocht er iemand zijn die nog een goed idee heeft over wat ik van de overgebleven bovenkant van de jurk kan maken, dan houd ik me graag aanbevolen!


Op de hoogte blijven van mijn (plastic) afval ervaringen en besparingen?
Ik ben te volgen op Facebook en/of Pinterest!


4 opmerkingen:

  1. Superslim idee! Ik zocht ook al naar iets voor de sperzieboontjes! Die gaan nu nog vaak (altijd) in een papieren zak...

    De bovenkant kan je gebruiken om je knijpers in te bewaren. Mouwen en onderkant dicht stikken, kledinghanger er in. (Alsof je 'm weer ophangt, zeg maar). En dan kan je bij je knijpers via de halsopening.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee weer. Ook ik probeer steeds minder plastic te gebruiken, geïnspireerd Door je blog. Gisteren stond ik bij de Blokker mijn aankoop weer uit het aangeboden plastic tasje te halen. Vertelt de eigenaar dat bij het concern (blokker, intertoys etc. ) het aantal plastic tasjes al met 80% is verminderd sinds mensen erom moeten vragen. Daar werd ik blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik ook :-) ! Dank voor je berichtje en fijn weekend nog!

      Verwijderen