zondag 22 juni 2014

De oude boerderij

Een bezoekje aan 'De oude Boerderij' in Beverwijk. Het stond al een tijdje op mijn planning, maar telkens kwam het er niet van. Tot vandaag! Met geen enkele afspraak, logeerpartijtje, verjaardag of andere verplichting ging het dan toch eindelijk lukken. En er waren nog 'open dagen' ook; met leuke activiteiten en 'zelf plukken' in de tuin! Mijn wachten werd ruim beloond ;-) Goed voorbereid met gehaakte netjes, katoenen zakjes en wat lege glazen potjes gingen we met z'n viertjes op pad.


Bij de ingang werden we hartelijk ontvangen en kregen de kinderen een puzzeltocht. Leuk, want zo leerden ze al gelijk wat meer over de boerderij! Na wat uitleg liepen we, met een eigen 'pluk-mandje', naar de tuin. Helaas was het grote aardbeienveld (de dag ervoor) al vrijwel helemaal leeg geplukt , maar als je héél goed keek dan vond je hier en daar nog een vergeten aardbei.

Goed zoeken, Maartje!
Op alle andere velden met een rood vlaggetje mocht je ook zelf plukken. Prei, sla, tuinboontjes en rabarber... het ging allemaal in ons mandje! Om daarna in onze eigen, meegenomen verpakkingen mee naar huis te nemen. Vers, puur, biologisch én onverpakt.... wat wil je nog meer?

Onze buit!
Naast het 'zelf plukken' (wat jammer genoeg alleen tijdens de open dagen blijkt te mogen) is er op het erf ook een landwinkel. Daar kun je dagelijks (behalve op maandag) naast de verse producten van het land, ook zuivel, olijfolie, biologische wijn, vers gebakken brood, eieren en nog veel meer lekkers kopen. Zelfs op zondag!!!

Heel veel biologische zuivel.... in statiegeld fles!
Say 'Cheese'
Eenmaal thuis hebben we (in onze eigen tuin) heerlijk nagenoten van ons 'pluk-middag' bij 'De oude boerderij'. Wat voelt het toch goed om pure, verse producten op tafel te zetten en wat smaakt het heerlijk! Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek!

Heerlijke tuinbonen. Zo van het land....
... vers op ons bord. Mjam!

Op de hoogte blijven? Like me dan op Facebook!

2 opmerkingen: