maandag 23 juni 2014

DIY - Oranje toetje!

Als klein kind vond ik het al fantastisch om dit frisse, fruitige 'gerechtje' te maken. Zo snel en simpel, maar met een heerlijk resultaat. Met een spannende WK-wedstrijd in het vooruitzicht leek het mij een ideaal toetje voor vanavond! Tijdens de schoollunch samen met mijn dochters gemaakt; die vonden het al net zo leuk! Nu maar hopen dat Nederland vanavond gaat winnen, dan maken we ze bij de volgende 'oranje-wedstrijd' weer!

DIY - Oranje toetje


Benodigdheden

6 middelgrote perssinaasappelen • 6 zakjes gelatine • snijplank
mes • sinaasappelpers • maatbeker • pannetje • lepel om te roeren


Stap 1

Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat ± 5 min. weken. Snijd ondertussen 
de sinaasappels doormidden en pers ze tot je een halve liter sinaasappelsap hebt.
 Let op: Gooi de schillen en het vruchtvlees niet weg! 
De schillen ga je straks vullen en van het vruchtvlees kun je heerlijk snoepen ;-)



Stap 2

Haal de gelatineblaadjes uit het water; knijp ze goed uit en verwarm
met ± 6 eetlepels water tot ze helemaal opgelost zijn (laat niet koken!).
 Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schenk (al roerend) beetje voor beetje het sinaasappelsap erbij en meng goed.



Stap 3

Vul de schillen met het 'gelatine-sinaasappelsap' en laat ± 2 uur in de koelkast opstijven.

Stap 4

Knip uit de verpakking van de gelatine een rechthoek en kleur er (met stift)
op de achterkant een rode strook boven en een blauwe strook onder.
Let er wel op dat de inkt afgeeft, aangezien het papiertje nogal glad/vettig is...
Vouw dubbel en prik er een satéprikker doorheen.



Prik het vlaggetje in het toetje...


 ...en je oranje toetje is klaar!
Eet smakelijk!

 Op de hoogte van mijn afvalbesparende tips/ervaringen?
Like me dan op Facebook!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten