DIY - Oranje toetje
Benodigdheden
6 middelgrote perssinaasappelen • 6 zakjes gelatine • snijplank
mes • sinaasappelpers • maatbeker • pannetje • lepel om te roeren
mes • sinaasappelpers • maatbeker • pannetje • lepel om te roeren
Stap 1
Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat ± 5 min. weken. Snijd ondertussen
de sinaasappels doormidden en pers ze tot je een halve liter sinaasappelsap hebt.
Let op: Gooi de schillen en het vruchtvlees niet weg!
De schillen ga je straks vullen en van het vruchtvlees kun je heerlijk snoepen ;-)
Stap 2
Haal de gelatineblaadjes uit het water; knijp ze goed uit en verwarm
met ± 6 eetlepels water tot ze helemaal opgelost zijn (laat niet koken!).
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schenk (al roerend) beetje voor beetje het sinaasappelsap erbij en meng goed.
Stap 3
Vul de schillen met het 'gelatine-sinaasappelsap' en laat ± 2 uur in de koelkast opstijven.
Op de hoogte van mijn afvalbesparende tips/ervaringen?
Like me dan op Facebook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten