donderdag 27 maart 2014

Drogisterij A.J. van der Pigge

Wat een fijne winkel! Het prachtige, authentieke interieur; de vriendelijke, behulpzame ontvangst en de diverse, (h)eerlijke producten, maken dat ik er erg graag kom. Deze week fietste ik er weer langs en, ondanks dat ik eigenlijk niets nodig had, moest ik gewoon even naar binnen. En tja, dat is natuurlijk erg gevaarlijk ;-)

Al sinds 1849 is drogisterij A.J. van der Pigge een begrip in Haarlem en omgeving. Voornamelijk gespecialiseerd in vragen over voeding, voedingssupplementen, kruiden, homeopathie en natuurlijke huidverzorging, leveren ze ook (op het gebied van koken) heerlijke kruiden, specerijen en bak benodigdheden. En veelal in 'bulk', dus ideaal om in mijn eigen zakjes/potjes mee te nemen.

 

Nieuwsgierig naar de uitgestalde 'Pacifia Parfum' spoot ik een beetje van de 'testers' op mijn pols. Nog niet helemaal overtuigd liet ik het nog even voor wat het was, maar besloot ik wél het potje honing wat er naast stond mee te nemen.

Ook was ik geïnteresseerd in de OHM deodorant. Na een (helaas!) niet geslaagde ervaring met mijn zelfgemaakte deodorant ben ik op zoek naar een goed, natuurlijk alternatief. Gezien mijn twijfel (zou deze wél voor mij werken) in combinatie met de prijs van het potje, durfde ik nog niet de beslissing te nemen om het te kopen. Hoe fijn dan ook dat een winkelmedewerkster mij voorstelde om me een klein proefje mee naar huis te geven! Helaas wel in een klein plastic bakje, maar na zo'n aardig aanbod wilde ik daar even niet al te moeilijk over doen.

Honing betaald; spullen in mijn tas en weer verder op pad voor m'n overige boodschappen. Eenmaal buiten gekomen blééf ik maar aan mijn pols ruiken. Toch wel heel erg lekker, die parfum die ik net had staan testen in de winkel. Na het afronden van mijn boodschappen rondje, kon ik de verleiding dan ook niet langer weerstaan en ben ik teruggefietst naar 'Van der Pigge'. Met de uit te proberen deodorant en mijn nieuwe, natuurlijke geurtjes ga ik heerlijk fris de lente in!


Woon je in Haarlem of in de buurt? Dan kan ik je absoluut aanraden om eens langs te gaan bij deze fantastische winkel. Ook hun site is een bezoekje zeker waard. Hier vind je namelijk veel leuke informatie en handige tips!

Op de hoogte blijven van mijn volgende (plastic) afval besparingen en/of ervaringen? Volg me dan op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten