dinsdag 11 maart 2014

Gemeenteraadsverkiezingen 2014Vandaag even géén 'Raap Rondje'. Als hulpouder was ik namelijk de hele ochtend druk bezig om mijn dochter (en haar gehele klas) op de fiets naar Bennebroek te begeleiden. Daar mochten ze een 'echt' debat met elkaar voeren (“Raadslid in de klas 2014″). Hoe spannend en ook wel stoer, want niet alleen deden de kinderen het erg goed; ze moesten er ook een flink stuk voor fietsen.

Onderweg heb ik héél wat zwerfafval zien liggen; de bekende flesjes, blikjes, plastic zakken..... Het ligt echt overal. Langs de randweg was het het ergst. En ook de 'scholieren-routes' kun je er zo uit pikken :-( Mijn handen jeukten... en, zo te lezen op internet, hebben verschillende politieke partijen daar ook last van. PVDA, D66, GroenLinks, VVD.... In diverse gemeentes zijn begin dit jaar verschillende politieke partijen de straat op gegaan om zwerfafval te rapen.

Lees hier het artikel afkomstig uit het 'Dagblad van het Noorden'
Lees hier het artikel afkomstig van 'Den Haag FM'.
Lees hier het artikel afkomstig van 'VVD Delft'
Lees hier het artikel afkomstig van 'D66 Ijsselstein'.
Hopelijk zijn deze mooie initiatieven méér dan alleen een 'verkiezingsstunt' en blijft het niet alleen maar bij deze tijdelijke actie's! Helaas ben ik in mijn gemeente nog geen enkele politieke partij/persoon met een grijper of vuilniszak op straat tegengekomen. Vandaar dat ik heb besloten dat ik mijn 'Raap Rondje' van vandaag niet annuleer, maar verschuif naar aanstaande donderdag. Kan ik (tijdens het rapen) mooi eens even goed nadenken op wie ik ga stemmen 19 maart.

Onderstaand meer links over 'rapen en de politiek', maar lees ook eens het blogbericht 'CAMPAGNE' van 'Anne loopt langzaam hard'. Verhelderend!

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/februari/18/zwerfvuilactie_groenlinks

http://www.dichtbij.nl/duin-en-bollenstreek/kiesdichtbij/artikel/3347958/cda-noordwijk-e28093-opruimen-zwerfafval-goed-voor-uw-buurt.aspx

http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws/gelders-nieuws/2050376/cda-tiel-adopteert-zwerfie-op-naar-de-verkiezingen.htm#.UwSmpl7gKHk

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omgeving/boxtel/pvda-groenlinks-prikt-zwerfvuil-1.4203806

http://tenboer.pvda.nl/2014/01/27/aftrap-campagne-door-zwerfvuilactie/

http://www.dichtbij.nl/waterland/regionaal-nieuws/artikel/3413948/zwerfafval-funest-voor-dieren.aspx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten